Hakukoneoptimoidut
KOTISIVUT EDULLISESTI


Isoimmat myytit kotisivujen ostamiseen ja teettämiseen ovat: se on kallista, se vie paljon yrittäjän omaa aikaa, sivut ei valmistu sovitun aikataulun mukaan. Tässä viisi vinkkiä kotisivutoimittajan valintaan ja tarjousten vertailuun.

5 vinkkiä kotisivutoimittajan valintaan

1. Julkaisujärjestelmä / teknologia

Mitä julkaisujärjestelmää tekijä suosittelee? Me käytämme WordPress-julkaisujärjestelmää, joka on tällä hetkellä maailman käytetyin julkaisujärjestelmä.

Kotisivujen toteutukseen meillä on käytössä lisäosia, joiden hinta yksittäin ostettuna on noin 400€/vuosi. Näillä lisäosilla parannetaan sivuston tietoturvaa ja luodaan visuaalisesti houkuttelevia elementtejä helposti. Sivustolle voi ja kannattaakin linkittää yrityksesi some-kanavat, niin että voit tarvittaessa hyödyntää niitä myös esim. poikkeusaikataulujen tai tarjousten ilmoitteluun.

2. Projektin realistinen aikataulu

Kuinka työllistetty toimittaja on? Lupaako hän mitä tahansa saadakseen sinut asiakkaaksi? Me olemme melko pessimistejä aikaulujen suhteen. Emme lupaa liikoja, jotta varmistamme sovitun aikataulun. Työstämme muutamaa sivustoa kerrallaan, jotta varmistamme aikataulutuksen kaikissa projekteissa.

3. Sivuston suunnittelu ja käyttäjäkokemus

Sivuston ulkoasun tulisi olla linjassa yritysilmeen mukaisesti. Onko kohderyhmänä nuoriso, nuorekkaat aikuiset vai vanhempi väestö? Sivuston visuaaliseen ulkoasuun vaikuttaa suuresti yrityksesi kohderyhmä. Millainen on sivuston rakenne ja tavoite?

4. Sivuston sisällön määrittely

Mitä toimintoja kotisivuillasi pitäisi olla? Mitä ominaisuuksia tai toiminnallisuuksia hinta sisältää? Onko kaikki huomioitu, vai tuleeko mahdollisesti nk. lisätyötä?

Me haastattelemme asiakkaan jo ensimmäisessä vaiheessa melko perusteellisesti, jotta löydämme mahdolliset nk. sudenkuopat. Kotisivupalvelumme hinta pitää sisällään kaikki perustoiminnallisuudet mitä kotisivuilla yleensä on: yhteydenottolomakkeet, kartat, linkitykset sosiaaliseen mediaan, mahdollisesti kuvagalleria...?

5. Toimiiko kemia?

Millainen myyjä teki sinulle tarjouksen? Kuka tekee sivuston visuaalisen suunnittelun? Kirjoittaako joku toinen sisältöä ja kuka oikeasti rakentaa sivuston? Tapaatko muita tekijöitä kuin myyjän ennen kuin teet päätöksesi? Teetkö töitä mieluummin ison organisaation vai itse yrittäjän kanssa?

Kun olet tavannut minut, olet tavannut sekä myyntitykin että sivuston suunnittelijan että toteuttajan. 😉 Teknisen tuen pojat häärää taustalla, mutta "syyllinen" löytyy joka kerta samalta penkiltä.

Kotisivujen toteutus helposti avaimet käteen -palveluna

Käytännössä aloituspalaverissa sovimme kotisivujen toteutukseen liittyvät perusasiat (logo, sivurakenne, värit, fontit, sisältö ja sisällöntuotanto, sivujen toiminnallisuus ja tavoite). Aikaa tähän kannattaa varata noin 1,5-2 h. Teen ehdotuksen sivuista tämän pohjalta ja toisessa palaverissa (1-2 h) käymme tämän ehdotuksen läpi. Jos sisältöä on paljon, kannattaa varata 1-2 h vielä tekstien lukemiseen ja muutosehdotusten kirjaamiseen. Yrittäjältä tämä prosessi vie siis arviolta noin 2+2+2 h - yhteensä noin 6 tuntia.

En ole koskaan optimisti silloin, kun sovitaan kotisivujen toteutuksen aikataulusta. Olen mieluummin pessimisti, ja sovin takuuvarman ajan, milloin pystyn sivuston toimittamaan asiakkaalle. Ja teen kaikkeni, jotta tässä aikataulussa pysytään.

Kotisivupalvelumme sisältää

 • suunnittelun
 • toteutuksen
 • tarvittaessa kuvapankista kuvia
 • sisällöntuotannon
 • hakukoneoptimoinnin
 • webbihotellin
 • ylläpidon (julkaisujärjestelmä- ja tietoturvapäivitykset) julkaisun jälkeen.

 

Suunnittelupalaveri
(noin 2h)

Sopimus ja sivuston suuunnitelma - "speksit" mitä tehdään.

Sivuston
rakentaminen

Teen suunnitelmien perusteella ehdotelman.

Palaveri
(noin 2h)

Käymme ehdotelman läpi ja sovimme tarvittavista muutoksista.

Sivuston
viimeistely

Muokkaukset ja viimeistely sekä sivujen julkaisu.

Kotisivujen hinta

Jos pohdit, että haluaisit säästää, ja tehdä kotisivut itse - tässä muutama asia, mitä kannattaa harkita. Muista hintavertailussa huomioida oma työaikasi (minkä arvoista se on?). Paljonko maksaa webbihotelli? Tarvitset joka tapauksessa konkreettisen palvelimen missä kotisivusi sijaitsee - hinnaltaa noin 5-15€/kk. Osaatko itse tehdä hakukoneelle suunnattua sisältöä (jos haluat löytää netin kautta uusia asiakkaita)? Osaatko (ja muistatko) huolehtia kotisivujesi tietoturva- ja julkaisujärjestelmäpäivityksistä?

Joskus hyvää saa halvallakin. 😉 Hinnoittelumme on läpinäkyvä ja tasapuolinen. Eikä meiltä koskaan tule mitään yllättävää laskua, vaan laskutamme aina sopimuksen mukaisesti. Julkaisun jälkeen voit itse tehdä teksti- ja kuvapäivityksiä, tai vaihtoehtoisesti voit tilata meiltä tarvittavat muutokset.

Valtaosa PK-yrittäjistä pärjää mainiosti meidän tarjoamalla Kotisivupaketti Mini™ -palvelulla, mihin kuuluu max. 5 sisältösivua. Hinta 30€/kk - ei kaiketi ole kallista? Hinnoittelumme siis määräytyy sisältömäärän mukaan. Kaikkiin paketteihin sisältyy sama kattava aidosti avaimet käteen -palvelu!

Kotisivupalvelun hinta siis sisältää kaiken muun paitsi domainin ja SSL-sertifikaatin.

Kotisivupalvelumme siis sisältää kaiken tarvittavan:

 • sivuston suunnittelun & toteutuksen
 • tarvittaessa sisällöntuotantoa
 • hakukoneoptimoinnin
 • tarvittaessa kuvapankkikuvia
 • webbihotellin
 • teknisen ylläpidon (julkaisujärjestelmän & tietoturvapäivitykset)

Kotisivupaketti OnePager™ - vain 39€/kk

Avaimet käteen -palveluna toimiva yhden sivun kokonaisuus! Ei aloitusmaksua. Hinta sisältää kaiken muun paitsi domainin (eli nettiosoitteen).

Kotisivupaketti MINI™ - vain 49€/kk

Avaimet käteen -palveluna 2-7 sisältösivua! Ei aloitusmaksua. Hinta sisältää kaiken muun paitsi domainin (eli nettiosoitteen).

Kotisivupaketti MEDIUM™ - vain 69€/kk

Avaimet käteen -palveluna 8-15 sisältösivua! Ei aloitusmaksua. Hinta sisältää kaiken muun paitsi domainin (eli nettiosoitteen).

Kotisivupaketti PRO™ - vain 99€/kk

Avaimet käteen -palveluna yli 15 sisältösivua! Aloitusmaksu tarjouksen mukaan. KK-hinta sisältää kaiken muun paitsi domainin (eli nettiosoitteen).